5 Ekim 2004 Salı

Projeye dair



Fotoblog üzeri 100 adet 12x12 fotoğraf baskı
Ahmet Sevim'in desteğiyle 

Sanatçının bu projesi, fakülte öğrencileri ile, etraflarında tehlikeye maruz kalabilecek sokakta hayatını devam ettirmeye çalışan çocuklara ulaşılarak oluşturuldu.
Ülkemde etnik kimlikleri ile ilgili davası olan büyüklerinin önlerinde polise taş atan çocuklar var. Elleri kontrol edilerek, kirli ve terli ise cezaevine atılan ve ağır hapis şartları ile cezalandırılarak toplumsal açmaza sokulan çocukların yaşadıkları, bu projenin temelini oluşturdu.

Yaşamın gerçeklikten kopartarak gözümüze soktuklarını, bir farkındalık ve bilinçlenme süreci olarak gerçekle tekrar kurduğu ilişkiyle bize verdiği acıyı ve bu acının bizi gerçeğe geri döndürdüğünü sorgulamaya çalışan bu çalışma, aslında bir taklit etme refleksini taşımıyor.

İnsel İnal, sanatın farkındalık yaratma sürecini arttırdığını bize çalışmalarında hissettirmektedir.

Fotoğraflarıyla çalışmaya katkı sağlayanlar: Seda Sela, Doğanay Kadayıfçı, Şenay Şen, Esin Koçuk, Dilek Aşkın, Funda Gürel, Ceyda Sümer, Hatice Kul.


Insel Inal's art project is about children who are living under dangerous conditions on the streets. Inal worked with his undergraduate students to draw attention to various conditions that the children are criminalized  under outrages  practises by  the  authority figures.lined up in front of adults, some of these kids were taken into custody for throwing rocks at the police in defense of their ethnic identity.
Guilty or not guilty verdict has been decided by examining  children's hand on the spot.
If the kids had dirty and sweaty  hand, then,  it is decided that they were guilty and  police sent them to jail.

Bu çalışmanın yer aldığı sergiler
http://inselinal.blogspot.com/2011/04/los-angeles-istanbul-baglants.html
http://inselinal.blogspot.com/2010/05/beden-mekan-bedenim-mekanmdr-14-mays21.html
http://inselinal.blogspot.com/2010/08/kimlikler-lutfenids-please.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder