20 Ocak 2011 Perşembe

Sanatın Gerekliliği Üzerine Söyleşiler

Ramazan Akkuş Konferans Salonu, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi. Hereke Kocaeli
Tarih: 7/14/21 Ocak 2011 Saat 13:00 


     Kocaeli Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği kapsamında, Doç. İnsel İnal tarafından bir dizi konferans organize edilmiştir. 
     Konferans dizisinde İnal, ortaöğretim ile lise programlarında resim ve görsel sanatlar dersi veren öğretmenleri, günümüz sanatı hakkında bilgilendirecek, güncel sanat işlevlerinin dışında, sanatın herkes için gerekli bir alan olduğundan bahsedecek, yaygınlaşmasını sağlamak için üniversite öncesi sanat eğitiminin önemine değinecektir. 
     Orta öğretim ve liselerdeki sanat eğitiminin günümüz sanatı için çok gerekli olduğunu konferanslarında belirtecek olan İnal,  Türkiye sanat ortamı için resim iş öğretmenlerine düşen görevin öneminden bahsedecektir. Lise ve dengi okullardaki sanat eğitiminin, günümüz sanatı ile nasıl güncellenebileceğini anlatacak olan İnal,  öğretmenlere yeni eğitim metodları önerecektir. 
      İlki 7 Ocak 2011 tarihinde Ramazan Akkuş Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferans dizisinin ikincisi, 14 Ocak, üçüncüsü ise 21 Ocak 2011 tarihlerinde aynı yerde saat 13.30'da düzenlenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder