19 Nisan 2008 Cumartesi

“Hakkımda Ne Biliyorsun? Just Curious” İSVEÇ


İsveç Göteborg'da Türkiye'den Beş Sanatçı

Isvec Goteborg'da Turkiye'den Beş Sanatçı İçinde bulunduğumuz nisan ayında Gülçin Aksoy, Deniz Aygün, İnsel İnal, Çiğdem Kaya ve Evrim Kavcar Isveç Göteborg Üniversitesi’ne bağlı Valand Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde performans, sunum ve serginin dahil olduğu “Hakkımda Ne Biliyorsun? Just Curious” adlı bir dizi etkinlik düzenleyecekler. Gülçin Aksoy, İnsel İnal ve Evrim Kavcar, gerçekleştirecekleri sunumda, İsveçli izleyicilere, 1990 sonrası Türkiye çağdaş sanatındaki önemli değişimleri, 2000 sonrası sivil sanatçı oluşumlarını, çağdaş sanattaki yeni arayışları, galeri ve kurumlar üzerinden aktaracaklar.
Halen Galataperform’da yöneticilik görevini devam ettiren performans sanatçısı Deniz Aygün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi ve güncel sanatçı Gülçin Aksoy, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve güncel sanatçı İnsel İnal, Beykent Üniversitesi öğretim görevlisi ve güncel sanatçı Evrim Kavcar, İstanbul Teknik Üniversitesi Tasarım Fakültesi öğretim üyesi ve güncel sanatçı Çiğdem Kaya birbirlerinden farklı disiplinleriyle bugüne bakarak, sergi ve sunuma dahil olmaktalar. Ayrıca İnsel İnal BM Suma Çağdaş Sanat Galerisi’nde gerçekleştirmiş olduğu “40 Yıllık Hatır” isimli performansın ikinci bölümünü sunum sırasında gerçekleştirecek.
Sunumun ardından 19 Nisan’da açılacak “Hakkımda Ne Biliyorsun? Just Curious” adlı sergi ise birbirini tanımayan iki coğrafya insanının, diğerini sergi üzerinden tanımaya çalışmasına dikkat çekiyor. Sergi sanatçıların kişisel gerçekliklerinin toplumla çakıştığı noktada ortaya çıkan işlerinden oluşuyor.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder