30 Haziran 2009 Salı

KUF/MOLD Rotterdam'da bir sergi


Opening:
26 September
A-Locatie Galerie
Wolphaertsbocht 51-55, Rotterdam, NL

Küf/ Mold is a traveling exhibition inclusive of virtually all disciplines of art. It is an initiative of the curatorial team, KOOH, which consists of Suzan Batu (Istanbul, New York) and Bill Doherty (the United States).
As participants and supporting organizers Ivo van den Baar and Nicole Driessens (WANDSCHAPPEN) have been involved in the previous editions of Küf/Mold. As a co-curator they will produce this Rotterdam edition in colaboration with Robin Kolleman.

26 Eylul - 24 Ekim 2009

Küf/ Mold 2009 bu sene Rotterdam’ da, İstanbul, Gent, New York ve Rotterdam’ dan 88 sanatçının katılımı ile gerçekleşiyor. 60 sanatçının Rotterdam’daki Oud Charlois bölgesinde bulunan 50 dükkana eserlerini yerleştireceği sergi kapsamında ayrıca A- Locatie galerisinde 28 sanatçının grup sergisini görme imkanı da bulunuyor.

Sergi açılışı 26 Eylül 2009 tarihinde saat 16:00’da Flaman hükümeti diplomatik elçisi Filip D’Havé, Türkiye kültür ateşesi Murat Karakuş ve Amerikan Halkla ilişkiler Müşaviri James K. Foster’ın katılımıyla A-Locatie, Wolphaertsbocht 51-55, Rotterdam adresinde gerçekleşecek ve açılış konuşması Prof. Dr. Pieter Tordoir (Amsterdam Üniversitesi) tarafından yapılacak.

Göçebe bir sergi

Küf/ Mold çok-kültürlü gezici sergisi ilk olarak İstanbul’ da 2007 senesinde başladı ve ardından 2008 'de Gent’ te gerçekleşti. Gelecek senelerde ise New York ve Memphis’ de devam edecek.

Küf/ Mold, kuratör Suzan Batu (TR/ABD) ve Bill Doherty (USA) nin oluşturduğu KOOH tafından yapılmış, 2009 Rotterdam sergisi ise Dear D’Hondt (B) ve Ivo van den Baar’ ın(NL) işbirliğiyle gerçekleşmiştir.

Kelime olarak organik ve yaratıcılığı temsil eden “küf”, sergi için seçilen yansıtan, genellikle şehrin arka planında kalmış, daha çok göçmenlerin yaşadığı bölgelerdir. Rotterdam’ da seçilen bu bölge ise Oud Charlois olmuştur. Küf/ Mold 2009 bölgede sanatçılar, esnaf ve yerel halk arasında bir etkileşim sağlamayı amacliyor. Bölgedeki dükkanlara yerleştirilen eserler ile gündelik hayat ile sanat iç içe girmektedir.

Küf/Mold 2009 sergisini 26 Eylül’ den 24 Ekim’ e kadar ziyaret etmek mümkün olacaktır.Ziyaretcilerin pazartesiden Cumartesiye açık olacak dükkanlardan ücretsiz sergi haritasını temin etme imkanı olacaktır.

Grup sergisinin bulunduğu A- Locatie Galeri'de çarşambadan cumartesiye saat 13:00 ile 18:00 arasında ziyaret edilebilir.

kufsergisi.blogspot.com

KUF / Mold 2009 organizasyonu Stichting Kunstimplantaat i.s.m. Wandschappen ve
Robin Kolleman tarafından yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder