14 Mart 2010 Pazar

TURİST IN FORMATION
























































































































































































































































K2 Galeri, Çağdaş Sanatın 7 Sanatçısını Ağırlıyor

“Turist in Formation”

“Gezmek her zaman iyidir.”

Vincent Van Gogh


K2 Galeri 19 Mart - 20 Nisan 2010 tarihleri arasında açık kalacak olan “Turist in Formation” başlıklı sergide, İstanbullu yedi sanatçının, Şubat ayı içerisinde İzmir’e düzenledikleri bir gezi sonrasında İzmir ve İzmir ile ilgili ürettikleri işlerine ev sahipliği yapacak.

Cemile Kaptan, Didem Dayı Tirek, İnsel İnal, Orhan Cem Çetin, Rüçhan Şahinoğlu, Suat Öğüt ve Yeni Anıt, İzmir’e düzenledikleri bir gezi ile sergi öncesi ve sonrası geliştirdikleri tartışmalı diyalog ve entelektüel ilişkileri entelektüel bir alışverişle iddiaya dönüştürdüler. Sergide, bu iddialardan ortaya çıkan işler sergilenecek. 19 Mart saat 18 00'deki sergi açılışında İnsel İnal bir “performans” da gerçekleştirecek. Sergiye sanatçıların işlerini ve deneyimlerini yorumlayan bir de kitapçık eşlik edecek.

Firat Arapoglu


----------------------------------------------
(Sergi Katalog Yazısı)

“Kurban-Midye”
İnsel İnal “Kurban-Midye” adlı performansında rum mezesi olan midye dolma üzerinden çeşitli okumalar yapıyor. İnal’a göre doğulu Kürt vatandaşların üretimine geçen eskinin rum mezesi midye dolması, çeşitli metaforları da içinde barındırıyor. Hatta acı katılarak doğu kültürüyle yorumlanan yiyecek, tamamen bir göç sembolu halinde projenin içine dahil oluyor. İnce porselenler saray geleneğini çağrıştıran duruşuyla midye üzerinden bugünün göç bağlamını performansın merkezine taşıyor.
İzleyiciye ikram edilecek porselen midye dolmanın bulaşıklı kalıntıları, daha sonra sergi boyunca izlenebilir.
Sanatla daha demokratik bir ortam oluşturulabileceğine inanan İnal, özellikle performans projelerini dialoglar üzerinden geliştirerek, seramik ve porselen malzemesini farklı bağlamlarla kullanarak yeni algılar, yeni ifadeler ve yeni farkındalıklar yaratmayı denemektedir.

1 yorum:

  1. İnsel Beyin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Çok başarılı buluyorum.

    Adnan Tönel

    YanıtlaSil