24 Ocak 2012 Salı

Öğrenci Sergisi




'BURADAYIM
"Dilovası'ndan Geçerken'

P.A.S., ALT_, Çift Kişilik, BAMM! adlı inisiyatifler, Kocaeli-Dilovası ilçesi üzerinden yola çıkarak hazırladıkları projeleri sunmak amacıyla 24 Ocak 2012 Salı günü Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi'nde sergi açılışlarını gerçekleştireceklerdir.

Türkiye'nin sanayi ihtiyacını büyük oranda karşılayan Dilovası ilçesi, sosyolojik ve sağlık problemlerinin merkezinde yer alır. Yüzlerce fabrikadan oluşan bölgede halk, sanayi ile iç içe yaşamaktadır. Zehirli gazlar ve atıklar dolayısıyla kanser, astım gibi hastalıklar görülmektedir. Bununla birlikte, etnik köken farklılıklarından dolayı iş alanlarının kısıtlanması, işsizliğe bağlı olarak küçük yaşlarda çalışmak durumunda olan çocukların eğitim problemleri bölgenin temel sorunlarındandır.

İnisiyatifler, çalışma yöntemlerini belirlerken, öteki olarak dışarıdan bir müdahale değil, bizzat Dilovası'nı deneyimlemek üzere metotlar geliştirmişlerdir. Bu doğrultuda İnsel İnal'ın Disiplinlerarası Sanat Atölyesi dersinde oluşturulan ve koordine edilen inisiyatifler, kendi yaşam güzergahları üzerindeki bu 'öteki' toprakları keşfederek, çeşitli tekniklerde eserler üretmişlerdir.

24 Ocak Salı

Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder