26 Şubat 2012 Pazar

Bağımsız Sanat Eğitimleri Platformu sitesi ORTAK MÜFREDAT Yayında

Eğitim politikadır ve yine politika da son derece eğitseldir.
Paulo Freire






2011 yılında Aslı Çetinkaya'nın Erden Kosova, İnsel İnal, Volkan Aslan'la birlikte başlattığı Bağımsız Sanat Eğitimleri Platformu Türkiye'deki sanat eğitimleri ile ilgili sorunları gündeme getirmeyi, bunlarla ilgili çözüm arayışlarını geliştirerek, bu arayışları örgütlü bir halde tartışmayı amaçlar. Geliştirilen projelerin başında güzel sanatlar fakülteleri ile buluşmalar gelmektedir.

Sanat eğitiminin yeni yapılanmalarla birlikte, dilbirliğine de ihtiyacı olduğunu düşünen inisiyatif, bugünün sanatı, sokaktaki algı, güncel politika, yerellik, kültürel kimlikler, sosyoloji, tarih gibi bir çok yapı ile ilişkiler üzerinden yeni sanat eğitim pratikleri geliştirmek ve varolanları da görünür kılmak için olabildiğince sanat kurumları ve eğitimcilerine ulaşma arzusunu taşımaktadır. Eğitimcilerin birbirlerinden haberdar olması için bir köprü işlevi görür. Sanatın yaşam ile ilişkilerini geliştirmesi için uygulanan eğitim metotlarını tartışmaya açan grup, merkez dışı sanat eğitimini önemsediği için özellikle metropol dışındaki kimi fakültelerde bulusmalar sağlayarak konuşmalar ve workshoplar gerçekleştirmiştir. 

Detaylı bilgi için Ortak Müfredat sitesini inceleyebilir, yeni fikirlerinizle bize katılabilir, bizi fakültenize davet edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder