16 Kasım 2009 Pazartesi

Taşınabilir Sanat

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, “Taşınabilir Sanat Projesi”nin yedinci sergi paketi Ümraniye’nin ardından bu kez Kartal’da
İstanbul 2010 Çağdaş Sanat Projesi “Taşınabilir Sanat ” “Müdahale – Müsamere” adlı sergiyle devam ediyor.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin “Taşınabilir Sanat Projesi”nin yedinci güzergahı kapsamındaki “Müdahale – Müsamere” adlı sergi, 20 Kasım Cuma günü açılıyor.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nin çağdaş sanatın İstanbul’un farklı bölgelerine ulaştırılması amacıyla 2008 yılından bu yana sürdürdüğü “Taşınabilir Sanat” Projesi, 20 Kasım - 25 Aralık tarihleri arasında “Müdahale – Müsamere” adlı sergiyle İstanbullularla buluşmaya devam ediyor.
Özellikle interaktif, katılıma ve diyaloğa açık, çoğul bir dil yakalama amacında olan “Taşınabilir Sanat” Projesi’nin yedinci sergisi olan ve küratörlüğünü İnsel İnal’ın üstlendiği “Müdahale – Müsamere” sergisi kapsamında Evrim Özarslan, Itır Demir, Kardelen Fincancı ve Deniz Rona’dan oluşan Reflex gurubu üzerimize yağan bilgilerle gerçekleri arasında oluşan uyumsuzluklardan beslenen projelerini gündeme getirmeyi deniyor.
Es geçileni malzeme yaparak fark ettirmeyi amaçlayan “Müdahale-Müsamere” adlı sergide sanatçılar; yeni şeyler ortaya koymak, yeni bilgiler üretmek veya göstermek, yeni sözler söylemek yerine, “hangi gerçeklik?” sorusunu sordurmayı amaçlıyor.
Taşınabilir Sanat projesi kapsamında, bağımsız küratörler ve sanatçı grupları tarafından hazırlanan 20 çağdaş sanat paketi, 2010 yılına kadar İstanbul’un ilçelerini dolaşacak. 39 ilçedeki Kültür Merkezlerinde gerçekleştirilecek sergiler, aynı zamanda İstanbullulara çağdaş sanatın ustaları ve genç temsilcileriyle sohbet toplantılarına ve atölye çalışmalarına katılım fırsatı sunacak. Proje, 2008 yılında Kartal, Tuzla, Küçükçekmece ve Ümraniye’de düzenlenen sergilerle büyük ilgi toplamıştı.

                Küratör: İnsel İnal
 Sanatçılar: Reflex (Evrim Özarslan, Itır Demir, Kardelen Fincancı, Deniz Rona) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder